Sasszem PRK kezelés

Sasszem PRK kezelésA PRK a régi eljárás, ez az olcsóbb megoldás. Igazából semmivel sem jobb az eredménye általában, mint a drágább FEMTO-nak, csak a FEMTO sokkal kényelmesebb. /meg drágább/

A különbség annyi, hogy a PRK-nál a szaruhártya felszínén kezelnek /ami nem érzéketlen, így a műtét után 2-3 napig van némi nyűg/, míg a FEMTO a szaruhártya érzéketlen belsejében történik.

A PRK-hoz el kell távolítani a szaruhártya elején lévő hámot, amit érzéstelenítés után az orvos dörzsölt le. Vannak, akiket ez a gondolat, hogy hozzá érnek a szeméhez visszarettent. Szerintem nincs jelentősége, úgyse érzi az ember. De mégis, azok kedvére, akik tartanak a hozzáéréstől kitalálták a No-Touch PRK-t, ami azt jelenti, hogy semmivel se nyúlnak a szemedhez, a lézer intéz mindent. Ez is felszíni kezelés, kicsit rövidebb a lábadozás, mert a lézer még pontosabb, mint az orvos keze.

A PRK után 2-3 napig jobb otthon maradni, lustálkodni, zenét hallgatni, mert az ember nem szereti nyitva tartani a szemét. Nekem PRK műtétem volt, még nem a No-Touch változat. Férfi létemre kicsit hisztis vagyok, rosszul tűröm a fájdalmat, de ez bőven az elviselhetőség határán belül volt, a No-Touch meg állítólag még lightosabb. 

Sasszem FEMTO lézeres szemműtét »