Sasszem FEMTO lézeres szemműtét

Sasszem FEMTO kezelésA FEMTO az új eljárás, az a legjobb helyen, a szaruhártya érzéketlen belsejében történik. Ehhez kell egy lebenyt csinálni, amit a femtolézer készít. Régen a lebenyt késsel csinálták, de azzal több baj is van, főleg az, hogy a lebeny el tud mozdulni oldalt, ha sérülés éri. A FEMTO-nál a lézer olyan lebenyt készít, aminek pereme van, nem tud oldalt elmozdulni, kb. olyan, mint a fürdőkád dugója, nem lehet oldalra megmozdítani, tartja a perem.

A lebenyt elkészíti a FEMTO lézer, az orvos a lebeny alatt megcsinálja a műtétet, ott, ahol nincsenek érző idegek, tehát sem a műtét alatt, sem utána nincs fájdalom. A húgom FEMTO után néhány órával már teljesen panaszmentes volt. Ez 10 éve volt, azóta is jól lát, szerintem nem jobban, mint én a sokkal régebbi PRK-mmal.

Két esetből persze nem illik statisztikát csinálni, de a Sasszemklinika is azt mondja, hogy a PRK és a FEMTO lézeres szemműtét csak kényelmi szempontból különbözik, az eredmény néhány spéci orvosi esetet kivéve azonos. Még annyi előnye van talán, hogy jóval kevesebb kontrollra kell menni utána, ami vidékről pénzügyileg is számíthat. 

Sasszem PRK kezelés »