Mennyibe kerül? Lézeres szemműtét árak

A lézeres szemműtét ára

Lézeres szemműtét árakKét féle eljárással tudnak Sasszem kezelést csinálni. A felszíni, egylézeres, vagy a védőlebenyes, két lézeres műtéttel. Az előbbi a PRK, illetve mára náluk már No-Touch PRK kezelés a másik a FEMTO. A PRK a régebbi, de olcsóbb lézeres eljárás, lassabb gyógyulással. Ha nem kell másnap munkába rohanni, akkor a kis dioptiáknál nincs értelme a majd kétszer annyiba kerülő FEMTO-t választani, mert kis dioptriáknál mind a két lézeres szemműtét ugyanazzal az eredménnyel jár. PRK szemműtét után 2-3 napig van idegentest érzés, könnyezés. Nők általában simán bírják, mi férfiak nehezebben. A FEMTO után viszont nulla kellemtelenség van, másnap lehet dolgozni. A FEMTO azért drága, mert két lézerrel csinálják. A femtolézer csinál egy enyhén kúpos lebenyt, ami alatt a másik lézer megkezeli a dioptriát. Utána a kúpos lebeny visszamegy a helyére, mint a kád dugó a lefolyóba, beilleszekedik, nem modul sehova. Ennyiben jobb, mint a sima LASIK, mert annak a lebenye elcsúszhat, leszakadhat. Ezért nem csinálnak LASIK-ot az Optik-Medben.

Az olvasószemüveg elleni kezelést nem csinálják PRK-val, állítólag azzal nem is lehet, az csak FEMTO-val van.

A lézeres szemműtét árak egy szemre vonatkoznak, tartalmazzák az összes szükséges kontroll árát. Valamint bármikor, ha a későbbiekben bármi gondod van a szemeddel mehetsz hozzájuk, segítenek.

A részletes szemészeti vizsgálat egyszeri díja 40 éves korig 35.000 Ft, azonban online jelentkezéssel  15.000 Ft (40 év felett online jelentkezéssel 45.000 Ft helyett csak 25.000 Ft). Előfordulhat, hogy a vizsgálatsor bármely részének ismétlését szükségesnek látja a szakorvos a pontos diagnózis megállapításához. Az ilyen, ismételt vagy kiegészítő vizsgálat kontrollnak tekintendő, és hasonlóan a kezelés utáni kontrollokhoz, ingyenes.

A lézeres szemműtét teljes díjának egy összegben történő kifizetése esetén (készpénzben vagy bankkártyával):

  • PRK lézeres látásjavító kezelés ára egy szemen hullámfront elemzésre építve: 169.000 Ft. Az ár tartalmazza az összes szükséges kontrollvizsgálat díját.
  • Sasszem NO-Touch PRK egylézeres kezelés ára egy szemen hullámfront elemzésre építve: 219.000 Ft  Az ár tartalmazza az összes szükséges kontrollvizsgálat díját.
  • Klasszikus LASIK lézeres látásjavító kezelés ára hullámfront elemzésre építve: Semmilyen formában nem végeznek.
  • FEMTO lézeres látásjavító kezelés ára egy szemen hullámfront elemzésre építve: 299.000 Ft. Az ár tartalmazza az összes szükséges kontrollvizsgálat díját.
  • Sasszem olvasószemüveg kezelés, Presbymax lézeres szemműtét ára: 379.000 Ft. Az ár tartalmazza az összes szükséges kontrollvizsgálat díját.

Részletfizetés szemenként:

  • Lézeres szemműtét árakPRK kezelés esetén: kezdőrészlet: 20.000,- Ft / szem, törlesztőrészlet: 20.000,- Ft / hónap / szem (9 hónapon át).
  • Lézeres szemműtét árakSasszem® NO-Touch PRK kezelés esetén: kezdőrészlet: 59.000,- Ft / szem, törlesztőrészlet: 20.000,- Ft / hónap / szem (10 hónapon át).
  • Sasszem® FEMTO kezelés esetén 139.000,- Ft / szem befizetése a kezeléskor. A törlesztőrészlet: 20.000,- Ft / hónap / szem (10 hónapon át).
  • Sasszem® Olvasószemüveg kezelés, Presbymax lézeres szemműtét: kezdőrészlet: 219.000 Ft,- / szem, törlesztőrészlet: 20.000,- Ft / hónap / szem (10 hónapon át)

Egy független, részletes összehasonlítás a hazai klinikák kezeléseiről ezen az oldalon található.

A fizetendő kamatok csökkentése érdekében gyorsabb ütemű, azaz rövidebb idő alatt nagyobb havi törlesztés fizetésére is van lehetőség.

Lehetőség van a teljes kezelési költség, illetve az ezzel összefüggő gyógyszerköltségek díjának 20%-os személyi jövedelemadóból való visszatérítésére is több egészségpénztárral létrejött együttműködési megállapodás alapján. Ennek részleteiről szívesen adnak tájékoztatást.

Lényegesen olcsóbbá válhat a kezelés, ha saját jó tapasztalatai birtokában újabb, szemüvegüktől megszabadulni kívánó barátainak, ismerőseinek ajánlja a lézeres eljárást. Akinek az ajánlása alapján újabb kezelésre kerül sor, az a kezelés árából utólag is kedvezményt kap, páciensenként 10.000,- Ft-ot.

Aktuális lézeres szemműtét árak a Sasszemklinika hivatalos oldalán.