Lézeres szemműtét hírek

Sasszem FEMTO lézerkezelés – nyáron se legyen akadály!

Tombol a nyár, legjobb ilyenkor csobbanni a vízben, röplabdázni a parton vagy autóval, repülővel felfedezni a világot. Mi akadályozhatná meg ezt a szabadságot? Ha rossz a látásod, tudod a választ! A szemüveg vagy kontaktlencse nyáron bizony gyakran megnehezíti a pihenést.

Egy forró nyári napon még a legvékonyabb anyagból szőtt ruha is teher lehet. Az ember legszívesebben egész nap csak fürdőruhában úszkálna egy tengerparton. Ilyenkor egy szemüveg szörnyű kínokat tud okozni. Izzad és csúszkál, vagy épp hozzátapad a bőrödhöz. Kontaktlencsével sem könnyeb. Mint tudjuk, lencsében nem ajánlott vízbe menni, de vakon még sem lehetünk a strandon. Ezért fokozottan kell figyelni rá. De az sem kellemes, amikor szúr, viszket a szemünk a kis pimasz miatt. Szerencsére van megoldás arra, hogy ezeket a kínokat végleg elfelejtsük. A lézeres szemműtét segítségével örökre elfelejtheted a szemüveget.

Hogyan dolgozik a FEMTO kétlézeres kezelés?

Nem árulunk el nagy titkot: két lézerrel! Először is egy femtosecundumos lézer védőlebenyt alakít ki a szaruhártya felső részén, ezt követően pedig egy ötödik generációs excimer lézer eme védőlebeny alatt, egy érzéketlen területen elvégzi a szaruhártya átalakítását. Ebben az a jó, hogy a szaruhártyát egy olyan rétegen kezeli, ahol nem találhatóak már idegvégződések, így maga a kezelés teljesen fájdalommentes. Sőt mi több! Utána sem kell hosszú gyógyulási idővel vagy fájdalmakkal számolni. A FEMTO lézerkezelés csak kb. 8-10 percet vesz igénybe. Néha még a buszra is többet kell várni, nem igaz? Minden lézereskezelést megelőz egy alkalmassági vizsgálat is. Ekkor megállapítják, hogy kezelhető-e a páciens, illetve minden olyan tényezőt feltárnak, ami esetleg negatívan befolyásolná a végeredményt.

Sasszem FEMTO lézerkezelés

Mire kell figyelni a FEMTO lézerkezelés után?

A FEMTO lézeres szemműtét nagyon gyors. Mindössze 1-2 nap elég ahhoz, hogy a kezelés után visszatérjünk a hétköznapokba. A legtöbb esetben a kezelt páciensek az első kontrollra már a saját autójukkal érkeznek, természetesen korábbi szemüvegük és kontaktlencséjük nélkül. A lézerkezelés után 3 hétig kell szemcseppeket használni az optimális eredmény eléréséért.  A sminket 2 hétig kell kerülni és 2-3 hónapig kell figyelni az UV fényre. Ebben az időszakban UV-szűrős napszemüveget kell viselni kültéren. Ezeket leszámítva a FEMTO lézeres szemműtét után nem lesz szükség semmilyen korlátozásra.

Akiknek ajánljuk a Sasszem FEMTO lézeres szemkezelést:

  • A 18-65 év közötti korosztálynak.
  • Azoknak, akik a szemüvegek árát, inkább valami hasznosra költenék. A FEMTO lézerkezelés ára (dioptriától függően) kb 4-5 év alatt megtérül.
  • Akiknek fontos a gyorsaság és a kényelem, hiszen aki a FEMTO kezelést választja akár már másnap visszatérhet a mindennapok rutinjához
  • Nagy dioptriával rendelkezőknek, ugyanis 6 dioptria felett a kétlézeres FEMTO kezelés valamivel jobb látáseredményt hozhat, mint a többi lézeres szemműtét.
  • Azoknak, akik aktívan sportolnak, hiszen a lézeres szemműtét után ez sokkal könnyebb lesz: úszás, búvárkodás, futás. Szemüveg nélkül sokkal egyszerűbb.

Mi vár Rád a lézeres szemműtét után?

  • Nem kell attól félned, hogy ráülsz a szemüvegedre, vagy elveszíted a kontaktlencsédet
  • Nyaralás előtt nem kell arra sem figyelned, hogy a kontaktlencsefolyadékot, tárolót elrakd, vagy hogy a szemüveged ne felejtsd otthon
  • Mostantól nem kell dioptriás napszemüvegekre költened, akár a netről is kiválaszthatod a neked tetszőt
  • Kisgyerekekkel is önfeledten játszhatsz, hiszen már nem tehet kárt szemüvegedben.
  • Soha többé szemszárazság, szúró, viszkető érzés a kontaktlencseviselés miatt
  • Rengeteg időt spórolhatsz vele, számold csak ki mennyit jelent évente, ha naponta csak 3 percet kellett a szemüveged/kontaktlencséd miatt a szemeddel foglalkoznod!