Lézeres szemműtét hírek

Hogyan dobhatod el egy nap alatt szemüveged?

1 nap alatt tökéletes látás. Régen ez csak rózsaszín álomnak tűnt, de ma már ez nem csak csacska képzelgés.

Manapság már sokféle lézerkezelés közül válogathatunk, melyek közül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet és véget vethessen a szemüvegesek életét megkeserítő problémáknak. De vajon mit kell tenni, hogy a lehető leggyorsabban és legkönnyebben eldobhassuk a szemüveget?

A megoldás: Optik-Med Sasszemklinika

Magyarország legnagyobb lézerklinikája, a Sasszemklinika 1997 óta működik, s várja a szabadabb életre vágyó pácienseket. Az intézményben mindenki barátságos, segítőkész kollégákkal és magas szakértelemmel találkozhat. A klinika egyik legnagyobb erőssége, hogy itt minden munkatárs azon dolgozik, hogy az idelátogatókat a lehető legszélesebb körben tájékoztassák, és hogy ottlétük alatt kényelmesen és biztonságban érezhessék magukat. A klinika jelenleg négyféle eljárással tud segíteni azoknak, akik a lézeres szemműtétet választják:

1. Sasszem PRK kezelés

A Sasszem PRK kezelés során egy lézer dogozik. Az első lépés, hogy a felső hámréteget előkészítik a a kezelésre, majd ez után az excimer lézer „lecsiszolja” a szaruhártya egyenetlenségeit. A PRK kezelés gazdaságos és biztonságos, de a gyógyulási idő kicsit hosszabb ideig tart. A műtét utáni 3 napban olyan érzés, mintha por menne az ember szemébe, ezért a lézerkezelést követő 5-6 napban pihenés javasolt. Ezután még  fél évig szükséges a szemcsepp használata.

2. Sasszem NO-Touch PRK kezelés

A Sasszemklinika legújabb kezelése hamar népszerűvé vált a páciensek körében.  Ez nem véletlen, hiszen ez az első olyan kezelés a klinikán, amelynek során egyáltalán nem érnek a szemhez. A felső hámréteg eltávolítását már 100%-ban a lézer végzi. A Sasszem NO-Touch PRK kezelés a legkorszerűbb felszíni lézerkezelés, ráadásul a gyógyulási idő is rövidebb.

3. Sasszem FEMTO kezelés

A legkényelmesebb és legkorszerűbb kezelés, mely után már akár másnap munkába állhat. A Sasszem FEMTO kétlézeres kezelés legnagyobb előnye a kényelem. A kétlézeres Sasszem FEMTO kezelés során először a FEMTO-lézer egy védőlebenyt alakít ki a szaruhártya felső részén, majd az excimer lézer a lebeny alatt kezeli a szaruhártyát egy olyan rétegen, ahol már nincsenek idegvégződések. Az eljárás során nem mechanikus eszköz, hanem a számítógép által vezérelt femtoszekundumos (10-15 másodperc gyorsaságú) lézer végzi a kezelés első lépését, ami 70-szer pontosabb, mint az ember. A lebeny alakja így egyenletesebb lesz, és a gyógyulási idő is felgyorsul, így akár már másnap munkába állhat.

4. Sasszem olvasószemüveg-kezelés

Az idősebb, 45-65 év közötti korosztály számára is van szakszerű megoldás a látásproblémákra. Az olvasószemüvegkezelés olyan megoldást nyújt, ami közelre, távolra és középtávolságba (pl monitor) is éleslátást biztosít. Ugyanúgy ahogy a FEMTO lézeres szemműtétnél, a kezelés szerencsére itt is teljesen fájdalommentes. A gyógyulási idő a legtöbb esetben mindösszze 1 napot jelent, s a kezelést követően 3 hétig kell szemcseppet használni.

Mi a közös a fenti 4 eljárásban? A páciens minden esetben élesen fog látni már közvetlenül a műtét után. Most már látható, hogy tényleg csak 1-2 lépés és pár perc alatt kitisztul a világ.

Mire kell figyelni a lézeres szemműtét után?

Jegy a korlátok nélküli világba: ezt jelenti túlesni egy lézeres szemműtéten. A klinikáról a páciensek már úgy távoznak a kezelés után, hogy nincs szükségük se szemüvegre, se kontaktlencsére többé. De a kezelés után azért figyelni kell pár dologra. Nagyon fontos például a napszemüveg viselése. A látásjavítás után kültéren 100%-os UV szűrős napszemüveget kell viselni még akkoris, ha nincs verőfényes napsütés. A kezelés után természetesen be kell tartani az orvosi előírásokat. Ilyen például a szemcseppezés is, ami a kezelést követően kb. 3 hétig szükséges. Attól sem kell tartani, hogy kérdés esetén nem kapunk választ. A Sasszemklinikán 24 órás telefonos ügyfélszolgálat működik, így felmerülő kérdés vagy probléma esetén is azonnal van kihez fordulni. A gyógyulási idő – ami a lézerkezelés típusától függ – lejárta után pedig többé már semmire nem lesz gondunk, hiszen nem kell semmire ügyelni.