Miben nyújt többet az Optikmed?

Miben nyújt többet az OPTIK-MED?Azt mondta erre egyszer valaki, hogy az orvoslás is csak olyan, mint az összes többi szakma, az ember ahhoz ért nagyon, amit nap-mint-nap, évek óta csinál. Ez a lézeres szemműtétre is vonatkozik.

Az OPTIK-MED 18 év alatt 86.500 lézeres szemműtétet végzett. Ennyi idő és tapasztalat bőven elég ahhoz, hogy el tudják dönteni, kinek, milyen szemműtét, lesz a lehető legjobb. És nemigen tévednek, mert a sok kontroll során, az ott ülő rengeteg ember között nem láttam hallottam elégedetlent. Ez az egyik szempont.

A másik az, hogy ez egy nagy klinika a főváros közepén, és ez bizony egy nagy előny. Ekkora forgalom mellett jut pénz a legújabb technika beszerzésére, a lézer tisztességes karbantartására, a legjobb orvosok megfizetésére, magasan képzett és szolgálatkész asszisztensek alkalmazására. Nyilvánvaló, hogy kis forgalom mellett nem lehet egy 100 milliós berendezést rentábilisan üzemeltetni. Ahol kevés a páciens ott nehéz korszerűsíteni, karbantartani, fejleszteni, még a legjobb szándék mellett is, hiszen a kisebb klinikáknak sem adják olcsóbban a lézereket.

A kis klinikákon nehezen engedheti meg magának az orvos, hogy elengedje azt, aki már bejött az intézetbe, még akkor is, ha esetleg sejti, hogy nem lesz optimális a műtéti eredmény, hisz a költségeket minden hónapban ki kell fizetni.

Ahol sok páciens kezelteti magát, ott két előny is van

  • egyrészt megmondhatják az igazat, ha nem igazán indokolt a műtét.
  • másrészt annyi tapasztalatuk gyűlik, hogy még garanciát is tudnak vállalni.

Az OPTIK-MED egyedül nagyobb, mint az összes többi magyar klinika együttvéve. Megengedhetik maguknak, hogy tisztességesek legyenek. Ez persze nem jelenti azt, hogy a többi nem az…

Van garancia, van részletfizetés, van telefonos ügyelet, van egészségpénztári beszámítás, de szerintem a legfontosabb az, hogy mivel nekik van a legnagyobb gyakorlatuk, vélhetőleg náluk jobban senki sem járatosabb a lézeres szemműtét témában.