Lézeres szemműtét hírek

A lézeres szemműtét kifejezés félelmet kelt benned? Olvass tovább és megtudod, miért nem kell félned.

Az emberek többségének már a szemműtét szótól borzong a háta, pláne, ha ezt a lézer kifejezéssel együtt hallja. Ha valaki már azon gondolkozik, hogy elvégeztesse a látásjavító kezelést, a félelem tovább erősödik. Ha ehhez még elolvas az ember néhány negatív kommentet valamilyen fórumon, kész a tökéletes recept arra, hogy eluralkodjon a rettegés.

Valójában a lézer a legcsekélyebb mértékben sem hasonlít ahhoz, amit a csillagok háborújában látott az ember. A negatív kommentek általában olyan helyekről származnak, ahol valóban nem kellett volna elvégeztetni a műtétet és némi utánjárással ezt lehetett volna tudni. A szemcseppek minden érzékelést blokkolnak, az egész eseményen túl van az ember néhány perc alatt.

Tehát nincs miért aggódni lézeres szemműtétnél?

A lézeres szemműtét kifejezés félelmet kelt benned?OK, nincs, de mégis, nem fog fájni? Mi történik, ha valami mégsem sikerül? Megvakulhatok? Mi történik, ha pislogok a lézeres szemműtét alatt? Vagy felugrom az ágyról?

Az a helyzet, hogy az izgalom, a félelem öntörvényű folyamat. De az évek alatt kiderült, hogyan lehet megakadályozni, hogy a félelem eluralkodjék: Meg kell osztani az információt. A lézeres szemműtét körüli izgalom legfőbb oka az információ hiány, a félelem az ismeretlentől. A félelmet úgy lehet a legjobban eloszlatni, ha megismerjük a legfontosabb tényeket.

Kezdők részére: A lézeres szemműtét egy fájdalommentes beavatkozás. Teljesen az. Nem úgy, mint a fogorvosnál, „csak egy kis kellemetlenség”, valóban, teljesen fájdalom mentes. A lézeres szemműtét előtt az a szemet teljesen elérzéstelenítik. Szemcseppekkel, nem injekcióval. A műtét alatt legfeljebb enyhe nyomást lehet érezni, mint amikor megdörzsöli az ember a szemét. A lézeres szemműtét után a leggyakoribb kellemetlenség a szemszárazság érzés, ami műkönnyel uralható.

A lézeres szemműtétek után kb. 0.1 %-ban fordulnak elő enyhe látásproblémák, melyek a lézeres szemműtét következtében jelentkeznek. Ezek olyanok, melyeket a jól felkészül és megfelelően műszerezett klinikák meg is tudnak oldani, a Sasszemklinika erre írásos garanciát is ad. A lézeres szemműtét ezzel a komplikáció aránnyal a legbiztonságosabb műtétfajta, még annál is sokkal biztonságosabb, mintha a lézeres szemműtét helyett kontaktlencse viselést választana az ember. Hihetetlen, de igaz, a lézeres szemműtét kevesebb szövődménnyel, problémával jár, mint a kontaktlencse viselés.

Ahogy a fenti számból is látszik, mérhetetlenül kicsi az esélye annak, hogy valaki megvakuljon a lézeres szemműtét következtében. Ha érzékeltetni akarjuk ennek az esélyét, az körülbelül akkora, mint annak, hogy életünk során kétszer is megcsap a villám. /Forrás/

A paciens hatása a szemműtétre

A következő aggodalom, ami felmerül általában, hogy a lézeres szemműtét során a paciens mit tud elrontani, amitől elromlik a lézeres szemműtét eredménye.

A lézeres szemműtét olyan biztonsági berendezésekkel, eljárásokkal van körbe bástyázva, mint pl. a szemkövető rendszer, amely praktikusan lehetetlenné teszi, hogy a végeredményt a paciens bármilyen módon befolyásolja. Akár mozog, kacsint, köhög, vagy tüsszent, bárhogy próbálkozik, a biztonsági rendszeren nem lehet kifogni. a lézer megáll, és később ott folytatja, ahol abbahagyta.

Nincs mitől félni. De aki még így is aggódna, olvassa el a kommenteket a Sasszemklinika Facebook oldalán, vagy menjen be saját maga a klinikára és beszélgessen el a kontrollra érkező paciensekkel.