Lézeres szemműtét hírek

Küldj éles látást Kongóba a rászorulóknak!

 Az afrikai kontinensen nagy szükség van minden segítségre. Ezért döntött úgy a Sasszemklinika hogy segít a rászorultakon. Pár hete 60 kg-nyi szemüveget küldött Kongóba, ahol mind a lencsék mind pedig a keretek óriási értéknek számítanak.

Az OPTIK-MED Sasszemklinika az a hely, ahol a kezelt páciensek tényleg végleg búcsút mondhatnak a szemüvegüknek. A lézeres szemműtét után az éles látás élménye azonnali, így a szemüveg feleslegessé válik. Minek is vigye bárki ezután magával? A klinika páciensei a műtét befejeztével szívesen hagyják a pápaszemeket a klinikán, hiszen ami nekik már csak kacat, másnak kincset jelent.

Régi szemüvegek Magyarország legnagyobb lézerklinikáján

Az elárvult szemüvegek számára a klinika létrehozott egy gyűjtődobozt. Ebbe a szemműtét után bárki beledobhatta az okulárét. Sokan éltek ezzel a lehetőséggel, sőt, volt olyan, aki csomagban küldött az intézmény számára szemüvegszállítmányt. A gyűjtemény csak nőtt és nőtt, s egyre csak nagyobb lett. Ez nem csak csodás látványt nyújtott, de a lézeres szemműtétek egyértelmű sikerét is bizonyította.

Mi lesz a sorsa a lézeres szemműtét után leadott szemüvegeknek?

A szemüvegkupac aztán egyszer csak kinőtte a klinikát. Egy célt kellett találni, amivel újra jó szolgálatba állíthatják őket. Hardi Richárd szerzetes-szemészorvos Kongóban segít szaktudásával a rászorulóknak. A klinika elhatározta, hogy segítik a szerzetes jótékony munkáját, és az összegyűjtött szemüvegeket a Kongói Demokratikus Köztársaságba szállíttatják. Hardi Richárd neve akkor merült fel, amikor az OPTIK-MED Sasszemklinika munkatársai olvastak a „kongói őserdők hőséről” a National Geographic 2015. augusztusi és a Nők Lapja 2015. szeptember 9-ei számában. Ezek a cikkek megmutatták, hogy a szerzetes milyen emberfeletti erővel segít nap mint nap a többezer rászorulónak. A Sasszemklinika dolgozói így megkeresték őt és felajánlották közreműködésüket. Dr. Hardi Richárd örömmel vette a felkérést, hiszen egy olyan országban végzi a munkáját lassan 20 éve, ami a világ legelmaradottabb országainak egyike. Csak hozzá kb 8.000.000 páciens tartozik. Kongóban nem ritka az olyan beteg, aki Dr. Hardi Richárd áldozatos munkája nélkül talán örökre kiszolgáltatott életet élne. Richárd doktor azonban tele van szeretettel és szívéből segít a szegény betegeken.

60 kg-nyi szeretet

Az OPTIK-MED Sasszemklinika pácienseinek összefogása nélkül soha nem sikerült volna 60 kg-nyi szemüveget juttatni a kongói lakosoknak.  Az országban a szemüvegek és lencsék hatalmas segítséget jelentenek. Sok ember ezek nélkül sem dolgozni, sem pedig iskolába járni nem tudna.

Ne habozz! Segíts Te is!

A jóság szerencsére egy örök érték. Ezt bizonyítja az is, hogy napról napra egyre többen felveszik a kapcsolatot a Sasszemklinikával, hogy szemüvegeiket jótékony célra ajánlhassák. Örömteli, hogy az emberek felismerték, hogy az apró figyelmességekkel mennyit tehetnek a világért. Sőt! Az ajándékozás nem csak a szociális jólétet segíti, de a környezetünk védelméhez is hozzájárul. A műanyag, nehezen bomló szemüvegkeretek nem a szeméttelepen végzik, hanem újrahasznosítva nemes célt szolgálnak. Ha kedvet kaptál Te is az adományozáshoz, egyszerű dolgod van. Csak vidd el személyesen vagy küldd el csomagod a 1032, Bécsi út 183. szám alá a Sasszemklinika címére Ne feledd, minden segítség jól jön!