Lézeres szemműtét hírek

Fitten szemüveg nélkül - a lézeres szemműtét előnyei

Sportos típus vagy? Nem áll messze tőled a túrázás, kertészkedés? Ezeknél a tevékenységeknél a szemüveg vagy kontaktlencse biztosan útban lesz.

Akiknek nem ajánlott a szemüveg és a kontaktlencse

Van egy-két olyan sport, amit bármilyen szívesen is űznénk, a szemüveg vagy kontaktlencse miatt akadályozva vagyunk. Például a vízisportoknál vagy küzdősportoknál nem igazán célszerű se szemüveget se kontaktlencsét hordani. A vízben például a szemüveg eleve kizárt, kontaktlencsével pedig csak nagyon speciális úszószemüvegben tudnál úszkálni a medencében, hiszen akár baj is lehet belőle. Mindegy milyen vízről beszélünk - lehet akár klóros, tenger vagy folyó víz – a vízbe kerülő kórokozók miatt mindig van fertőzésveszély, de gyakori eset, hogy begyulladhat a szem.

De tekintsünk el a sportolástól, más fizikai aktivitások közben is kényelmetlen a kontaktlencsére vagy szemüvegre figyelni. Kertészkedés, kirándulás, túrázás -  a lencseviselés nem épp praktikus. És még nem is beszéltünk a szakmákról: egy szakács szemüvege folyton bepárásodik, a kontaktlencsét pedig hagymás kézzel nem tudja megdörzsölni. A tűzoltónak útban van a szemüveg a meleg helyzetekben, a búvároktatónak pedig nagyon kell figyelnie, hogy úszószemüvege folyamatosan légmentesen zárjon.

A szemüveg és kontaktlencse hátrányai

A kellemetlen szituációk száma végtelen, de azért egy párat összegyűjtöttünk:

  • sport közben lecsúszik a szemüveg a szemünkről, vagy félrecsúszik a kontaktlencse, amitól irtóra elkezd szúrni a szemünk,
  • Kertészkedés közben a szemünkhöz kapunk, így a szemüveg megsérül
  • egy hegyi túránál az emelkedőn kapaszkodva véletlen leesik a fejünkről a szemüveg
  • A por örök ellenség, például mikor egy lakásfelújítás közben a lencsénk alá fészkelődik egy porszem
  • Az úszásközben kivörösödő szem igazi rémálom

És még hány ilyen nehézséget tudnánk felsorolni! Ezek száma szinte végtelen. De a gyűjtögetés helyett van egy életre szóló javaslatunk! Legyen a kiút a lézeres szemműtét, ami mindössze pár perc alatt megszabadítja az embert a mindennapi nehézségektől. A végleges látásjavítás örökre megoldást jelenthet a problémákra!

Fitten szemüveg nélkül!

Sportolj könnyedén a lézeres szemműtét után!

Láttál már hivatásos sportolót szemüvegben? Mindannyian tudjuk, hogy szemüvegben és kontaktlencsében sem egyszerű sportolni. Ezért a Sasszemklinikán már számos híres sportoló fordult meg, hogy éles szemmel űzhessék kedvenc sportjukat. A leghíresebb Sasszemű sportolók talán Rubint Réka és Schobert Norbert aerobic edzők, Storcz Botond olimpiai bajnok kajakozó és Kovács Antal olimpiai- és világbajnok cselgáncsozó. A műtétjük után mindannyian pozitívan nyilatkoztak látásukról, mely elengedhetetlen a hivatásos sporttevékenységhez.

Persze nem csak az élsportolóknak fontos az éleslátás. Minden fizikai aktivitás, sport, hétköznapi tevékenység során előfordulhatnak kényelmetlen szituációk. Mindenki a teljes életre törekszik, és mindenki megérdemli az éleslátás élményét. A lézeres szemműtét erre nyújt megoldást. A lézeres kezelés után a kezeltek felhőtlenül sportolhatnak, búvárkodhatnak, röplabdázhatnak, de az extrém sportok szerelmesei is biztonsággal hódolhatnak hobbijaiknak.

Lézeres szemműtét a tökéletes szabadságért

A legtöbb ember nagyon félti a szemét. Nem hiába, az egyik legősibb mondás is ezt tanítja: „Vigyázz rá, akár a szemed fényére!” Sok ember pont ezért tart a lézeres szemműtétektől. Azonban a félelemre egyáltalán nincs ok.  A lézert számítógép vezérli, így kizárja azokat a hibalehetőségeket, amik az emberi kéz apró pontatlanságai lennének. A lézer pedig olyan gyors, hogy a szemed minden apró mozdulatára képes azonnal reagálni.  A kezelés így teljesen fájdalommentes és biztonságos, inkább egy lézershowra hasonlít, és nem tart tovább pár percnél.

A lézeres szemműtét után minden kezelt páciens azonnali éles látás élményről számolt be. Plusz biztonságot jelent, hogy az alkalmassági vizsgálat során minden vizsgált előre írásban megkapja, hogy milyen eredményre számíthat a szemműtét után. Ha a lézeres szemműtétet követően a szem mégis kisebb mértékben javulna, mint ahogy azt előre írásban rögzítették, akkor az orvosi garancia életbe lép és a szemműtétet ingyenesen megismétlik.

Cimkék: