Lézeres szemműtét hírek

Az egészséges szem titka, a hidratálás

A világ felszínének közel háromnegyedét víz borítja. A levegőben gőzként áramlik, folyók, tavak alakulnak ki belőle, jégtakarókban és gleccserekbe fagy, illetve hatalmas óceánokat alkot.

Megtaláljuk óriási víztárolókban, a föld és a talaj alatt és még az is lehet, hogy néhány méterrel a lábunk alatt is víz van.

A víz a testünkben is bőségesen található és az emberi szervezet 60% -át alkotja.

A létfontosságú szervekben, mint például a szívben és az agyban is megtalálható ez a fontos elem, de még a csontjaink majdnem egyharmadát is ez teszi ki.

A víz szépségének és sikerének része, hogy mindig változik. A vízciklus során a víz folyamatosan mozog helyét és halmazállapotát változtatva a világ minden tájáról, a folyadéktól a szilárd állapotig és vissza.

Nem támaszkodhatunk csupán a természetre, ha az egészségünkről van szó. Ahhoz, hogy egyensúlyban tartsuk testünk víztartalmát; naponta sok mindent kell fogyasztanunk ahhoz, hogy a lehető legjobban működjenek szerveink.

A legtöbben tudják, hogy miért kell sok vizet inni, de az üzenetek hallatán olyan nehézségekbe ütközünk, hogy alig hallgatjuk tovább.

Ha a dolgok rosszul alakulnak és szükségünk lenne némi segítségre, sok esetben csak ekkor kérünk egészségügyi tanácsot.

A szervezetünkben sok olyan folyamatban vesz részt a víz. Ha nem fogyasztunk megfelelő mennyiséget, akár súlygyarapodás, energiacsökkenés, bőrproblémák vagy állandó fejfájás jelentkezhet.

A megfelelő hidráltság és a szemünk szempontjából is nagyon fontos. Ha nem fogyasztunk elegendő mennyiségű vizet, akkor biztosan elsőként a szemünkön vesszük észre káros hatását.

Hogyan befolyásolja a szemet a kiszáradás

Az egészséges szem titka, a hidratálásHa nincs elegendő könnytermelés, hogy nedves legyen a szemünk, problémák merülhetnek fel. Azonban a könnytermelés nem olyan, mint a szökőkút, amely egyszerűen kiszárad, amikor nincs víz.

Amikor a szervezet kezd kiszáradni, a vizet a leginkább szükséges területekre irányítja. Bár a könny fontos a szennyeződés eltávolításához, a fertőzések elleni védelemhez és egy jó drámai film élvezetéhez.

Függetlenül attól, ha egy nagy éjszakai ivás vagy egy különlegesen kemény Zumba óra után vagyunk, a folyadékvesztés miatt a szemek kiszáradnak, így elmosódott látáshoz és fejfájáshoz is vezethet.

Egyszerűen több víz fogyasztása a legmegfelelőbb módja annak, hogy megoldja ezt a problémát, de azonnali megkönnyebbülés érdekében jó ötlet, ha sokszor pihenteti a szemét.

Azoknak, akik rendszeresen használnak napi 10-12 órában és szárad a szemük, számítógépes látás szindróma (CVS- (computer vision syndrome) lehet. A kellő mennyiségű folyadék fogyasztáson túl is vannak még más dolgok, amik segíteni tudnak ennek kezelésében. Ha az Ön esetében felmerül, hogy CVS-e van, tanácsos beszélni egy szemész szakemberrel.

Cimkék: